czwartek, 1 grudnia 2016

Pasta serowa -niemiecka przekąska


Lubicie sery???to spróbujcie mojej pasty serowej z trzech serów, piwa i czerwonej cebuli-niemiecka propozycja  idealnie sprawdzi się  na kanapki i różnego rodzaju imprezy, jak również do piwa czy wina, podana ze świeżą pokrojoną bagietką ,pięknie będzie się prezentować na każdym stole.

Składniki:
1 ser camembert
120 g twarogu
10-15 dag żółtego sera
kilka łyżek jasnego piwa
płaska łyżka mielonego kminku,
łyżka mielonej słodkiej papryki,
sól,pieprz,
dwie cebule czerwone 
bagietka

Przygotowanie:
 Camembert kroimy w plastry i dajemy do miski-rozgniatamy widelcem(najlepiej żeby chwilę poleżał baz lodówki,wtedy bez problemu go rozgnieciemy)
dodajemy twaróg i starty na drobnej tarce żółty ser,wszystko razem rozgniatamy widelcem,dodajemy po łyżce piwo,aż będzie konsystencja pasty kanapkowej(pamiętajcie ,że ona w lodówce później trochę stężeje),doprawiamy papryką,kminkiem ,solą i pieprzem, dodajemy pokrojoną drobno jedną cebulkę czerwoną.
Schładzamy przed podaniem ok 30 min w lodówce,
podajemy z krążkami czerwonej cebuli(bo z nią smakuje najlepiej) i świeżutką bagietką.
Smacznego!!!

Rada:Jak chcecie ,żeby pasta była bardziej gładka to możecie ją rozdrobnić blenderem-ale nie jest to konieczne.

 

2 komentarzy

  1. Mniam, świetny przepis! wypróbuję na Sylwestra.

    OdpowiedzUsuń
  2. Pyyycha ‼️ 👌
    Pozdrawiam serdecznie i dziękuję za wspaniałe przepisy... 🌞🍀🌻👌😊

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję za każde zostawione słowo-pozdrawiam serdecznie i miłego dnia!!