wtorek, 26 kwietnia 2016

Jajka w wiosennej kołderce-lekkie i chrupiące


Tym razem postawiłam na wiosenną wersję,bo uwielbiam nowalijki,
Jajka wyszły pyszne ,sprawdzą się również świetnie na śniadanko lub kolację,więc szczerze polecam !!!

Uwielbiam jajka gotowane,i jak dla mnie to każda domowa impreza nie może się bez nich obejść,
dlatego  próbuje ciągle zrobić je inaczej,żeby się nie znudziły i każdy chętnie po nie sięgał.


Składniki:
10 jajek
mały jogurt grecki
3-4 łyżki majonezu
ząbek czosnku,
pęczek rzodkiewki,
pęczek szczypiorku,
ogórek zielony
sól,pieprz
sałata do dekoracji

Przygotowanie:
jajka gotujemy,obieramy i rozkrajamy na połówki,
układamy je na półmisku na liściach sałaty,
rzodkiewki kroimy w większą kostkę,ogórka również,szczypiorek siekamy,mieszamy to wszystko z majonezem i jogurtem,wciskamy ząbek czosnku,
doprawiamy solą i pieprzem do smaku.
sos wylewamy na jajka i dekorujemy resztką szczypiorku
i gotowe
mniam.....
Smacznego:)

3 komentarzy

  1. myślę, że i mnie takie danie przypadłoby do gustu, pyszne i zdrowe! ale przy największych chęciach nie mogę sobie wyobrazić "chrupiących" jajek, no, chyba, że w skorupkach :D

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Chrupiące są rzodkiewki i ogórek W sosie do jajek - pozdrawiam serdecznie

      Usuń
    2. Chrupiące są rzodkiewki i ogórek W sosie do jajek - pozdrawiam serdecznie

      Usuń

Dziękuję za każde zostawione słowo-pozdrawiam serdecznie i miłego dnia!!