tag:blogger.com,1999:blog-4156625284681085304.post1255413621445190878..comments2024-03-28T21:34:34.912+01:00Comments on Swojskie jedzonko: Kiełbasa swojskaSwojskie jedzonko - Katarzyna Michońhttp://www.blogger.com/profile/10817292831440057247noreply@blogger.comBlogger16125tag:blogger.com,1999:blog-4156625284681085304.post-59275105109618752232020-12-31T00:23:12.032+01:002020-12-31T00:23:12.032+01:00A saletra to co jak nie peklosól...A saletra to co jak nie peklosól...GandalfCzarnyhttps://www.blogger.com/profile/01984701600921266302noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4156625284681085304.post-23962563411463317282020-12-21T16:25:32.733+01:002020-12-21T16:25:32.733+01:00można trochędodać,pozdrawiammożna trochędodać,pozdrawiamSwojskie jedzonko - Katarzyna Michońhttps://www.blogger.com/profile/10817292831440057247noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4156625284681085304.post-70523087998171698612020-12-21T13:49:41.561+01:002020-12-21T13:49:41.561+01:00Czy można dodać wołowinę? Czy można dodać wołowinę? Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/01279145140545995221noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4156625284681085304.post-91782671790652601112019-12-08T19:02:31.997+01:002019-12-08T19:02:31.997+01:00to nie takie proste smak i wygląd jest spowodowany...to nie takie proste smak i wygląd jest spowodowany wieloma czynnikami jakość mięsa a nawed ubój i wiele czynników nigdy nieda się zrobić takiej samęj a zrobiłem kilka tonAnonymoushttps://www.blogger.com/profile/14616098761427591904noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4156625284681085304.post-46829307527906727642019-04-10T23:26:56.933+02:002019-04-10T23:26:56.933+02:00nie polecam peklosoli jest rakotwórcza, proszę uży...nie polecam peklosoli jest rakotwórcza, proszę użyć zwykłej soli w tym przypadku dodałbym 4 do 5 łyżek. Zamiast peklosoli lepiej do konserwacji mięsa dodać w tym przypadku pół płaskiej łyżeczki saletry <br />Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/03656340418943347491noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4156625284681085304.post-37162587913722921792018-11-03T20:44:21.154+01:002018-11-03T20:44:21.154+01:00jaki rozmiar to nie wiem-chude na grubym a tłuste ...jaki rozmiar to nie wiem-chude na grubym a tłuste na drobnym sitku-pozdrawiamSwojskie jedzonko - Katarzyna Michońhttps://www.blogger.com/profile/10817292831440057247noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4156625284681085304.post-14972774327947120892018-11-03T14:48:33.875+01:002018-11-03T14:48:33.875+01:00 na jakich sitach jest mielone miesko chodzi o... na jakich sitach jest mielone miesko chodzi o rozmiarAnonymoushttps://www.blogger.com/profile/01199102308026398061noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4156625284681085304.post-34859715490431738222018-01-25T13:10:08.763+01:002018-01-25T13:10:08.763+01:00ja pekluje po zmieleniu-pozdrawiamja pekluje po zmieleniu-pozdrawiamSwojskie jedzonko - Katarzyna Michońhttps://www.blogger.com/profile/10817292831440057247noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4156625284681085304.post-79265505691974540992018-01-24T16:59:55.030+01:002018-01-24T16:59:55.030+01:00Robię kiełbasy od kilku lat na święta. Ta tutaj na...Robię kiełbasy od kilku lat na święta. Ta tutaj na zdjęciu wygląda smakowicie, więc następnym razem wykorzystam ten przepis. Mam pytanie odnośnie peklosoli, bo przepis nic na ten temat nie mówi. Kiedy peklujemy mięso, po pokrojeniu ( ja tak robię, pozostawiając mięso na 24-48 godzin ), czy po zmieleniu ? Posterunkowyhttps://www.blogger.com/profile/15502985647407798214noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4156625284681085304.post-82758785816813864252016-03-16T16:56:44.247+01:002016-03-16T16:56:44.247+01:00widocznie była za mała temperatura-musicie ją spar...widocznie była za mała temperatura-musicie ją sparzyć,tak będzie najbezpieczniej-pozdrawiamSwojskie jedzonko - Katarzyna Michońhttps://www.blogger.com/profile/10817292831440057247noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4156625284681085304.post-68501909904722865342016-03-16T12:40:33.753+01:002016-03-16T12:40:33.753+01:00Wedzilismy wczoraj, sprobowalismy dzisiaj! Wedzilismy wczoraj, sprobowalismy dzisiaj! Graziahttps://www.blogger.com/profile/09342109238561962151noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4156625284681085304.post-29698403246348873592016-03-16T12:19:15.897+01:002016-03-16T12:19:15.897+01:00Wedzilismy 4 godziny i jest surowa w środku. Co ro...Wedzilismy 4 godziny i jest surowa w środku. Co robić? !!!Graziahttps://www.blogger.com/profile/09342109238561962151noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4156625284681085304.post-18787975672077076682016-01-21T08:42:25.821+01:002016-01-21T08:42:25.821+01:00proporcje są według przepisu z jakiego robiłam,mi ...proporcje są według przepisu z jakiego robiłam,mi wyszła bardzo smaczna i nie za słona,jeśli dla ciebie była za słona to daj następnym razem odrobinę mniej-bo każdy lubi co innego-pozdrawiamSwojskie jedzonko - Katarzyna Michońhttps://www.blogger.com/profile/10817292831440057247noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4156625284681085304.post-54993956716515117082016-01-20T22:13:42.550+01:002016-01-20T22:13:42.550+01:00Czy tej soli nie za duzo na taka ilosc miesa?? Moj...Czy tej soli nie za duzo na taka ilosc miesa?? Moja wyszla bardzo slona, moze to dzieki peklosoli? Na sam koniec wedzenia jakies 30 minut dodaje jalowiec, nasiona i galazki. Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/03609552434761637498noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4156625284681085304.post-69689531125083375592015-11-17T13:29:26.107+01:002015-11-17T13:29:26.107+01:00No takiego posta to się nie spodziewałam:))) Ale e...No takiego posta to się nie spodziewałam:))) Ale ekstra kiełbacha!!! Mniam, mniam;) Wciąż głodna życiahttps://www.blogger.com/profile/02159908694697093427noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4156625284681085304.post-2921148760950271702015-11-16T20:37:39.599+01:002015-11-16T20:37:39.599+01:00Pieknie wyglada,musze dac ten przepis mojemu mezow...Pieknie wyglada,musze dac ten przepis mojemu mezowi,od juz 2 razy robil sam kielbasy ale one byly za suche,nie wiem co robil zle ale nie bardzo mi smakowaly.Dzieki za przepishalimahttps://www.blogger.com/profile/08923743411278691734noreply@blogger.com