środa, 6 lutego 2019

Zapiekanki czosnkowe ze szpinakiem i pomidorami


Rewelacyjne,przepis od mojej koleżanki ,są genialne w smaku-nie mogłam się nimi najeść-polecam na kolację,imprezę,lub po prostu jak macie ochotę na coś dobrego



Składniki:
  • opakowanie świeżego szpinaku
  • ok 12-14 pomidorków koktajlowych
  • 10 pomidorów suszonych+kilka łyżek oliwy od suszonych pomidorów
  • 120 gr sera parmezan
  • mały słoik czarnych oliwek
  • czerwona cebula
  • sosik sałatkowy grecki
  • 5-6 bagietek czosnkowych


Przygotowanie:
szpinak wrzucamy do dużej miski,dodajemy pokrojoną w kosteczkę cebulkę i suszone pomidorki,oliwki i pomidorki koktajlowe w plasterki ,parmezan w wiórka robię obieraczką do warzyw i również dodaję,oliwę od suszonych pomidorków mieszamy z sosikiem greckim i również dodajemy do miski wszystko razem mieszamy.Najlepiej jest przygotować tą mieszankę nawet kilka godzin wcześniej ,żeby szpinak troszkę zmiękł ,jak nie mamy czasu,to po prostu pogniećmy go trochę ręką z oliwą.
Bagietki upiec w piekarniku aż będą rumiane i masło czosnkowe w środku się roztopi,wyjmujemy i kroimy w kromeczki na każdą kładziemy naszą mieszankę szpinakową ile tylko się zmieści  -gotowe smacznego:)



1 komentarzy

Dziękuję za każde zostawione słowo-pozdrawiam serdecznie i miłego dnia!!