Flickr Images

poniedziałek, 25 czerwca 2018

Zawijaniec ze szpinakiem i pieczarkami





Pyszny szybka przekąska,dobre i na ciepło i na zimno,super sprawdzi się na obiad,lunch do pracy,lub piknik.do środka tak naprawdę można dać wszystko co lubicie.Ja wybrałam moje ukochane połączenie szpinaku z fetą ,pieczarki z cebulką i serrrrrr duuużo sera-pychotka-polecam

Składniki:
op.ciasta francuskiego 
1 cebula
25 dag pieczarek
ok 40 dkg szpinaku(u mnie mrożony)
op.sera typu feta
2-3 ząbki czosnku
3 łyżki masła
20 dkg sera żółtego 

Przygotowanie:
Szpinak rozmrażamy,przesmażamy na łyżce masła ,żeby odparowała woda,następnie wyciskamy do niego czosnek,i wkrajamy fetę ,mieszamy ,smażymy jeszcze chwilę,doprawiamy w razie potrzeby solą i pieprzem,studzimy.
Pieczarki kroimy w plasterki i podsmażamy na łyżce masła na złoty kolor razem z pokrojoną w kostkę cebulką,doprawiamy solą i pieprzem,studzimy.
Ser ścieramy na tarce,ciasto francuskie rozwijamy i układamy wzdłuż na środku najpierw szpinak z fetą,na to pieczarki z cebulką i starty ser,


brzegi nacinamy w paski i składamy je do środka tak żeby przykryły nasz farsz .


wierzch smarujemy roztopioną łyżka masła i posypujemy pozostałym serem,pieczemy w 200 stopniach,(góra dół)przez ok 15 min
Smacznego!!!


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję za każde zostawione słowo-pozdrawiam serdecznie i miłego dnia!!