Flickr Images

niedziela, 5 listopada 2017

Pasta kanapkowa z rukoli i fety


Uwielbiam pasty kanapkowe-ale to już pewnie wiecie obserwując mojego bloga-tym razem wymyśliłam pastę z rukoli-którą uwielbiam i najchętniej dawała bym ją do wszystkiego.
Pomyślałam ,że dodam jeszcze moją ulubioną fetę,może prażone ziarna dyni....
Oj pyszna wyszła i niezwykle charakterna,o naprawdę intensywnym smaku-spróbujcie taką koniecznie......

Składniki:
opakowanie rukoli
ząbek czosnku
jeden serek typu feta(nie całe-żeby nie było za słone)
jeden serek mały kanapkowy ok 200-250 g(ja dałam "Mój ulubiony")
100 g pestek dyni 
4-5 łyżek oliwy z oliwek

Przygotowanie:
Pestki dyni prażymy na suchej patelni,odstawiamy do wystygnięcia.
Blendujemy(rozdrabniamy) razem wszystkie składniki(rukola,feta,serek kanapkowy,czosnek,oliwa,pestki dyni) w blenderze,na pastę.Nie solimy bo feta jest mocno słona.
Gotowe!!
/mniam....



1 komentarz:

Dziękuję za każde zostawione słowo-pozdrawiam serdecznie i miłego dnia!!