Flickr Images

poniedziałek, 21 sierpnia 2017

Sałatka z fasolki szparagowej do słoików


Pyszny sposób na fasolkę z papryką w ostrym sosie chilli i ketchupie-polecam zimą do ryżu i nie tylko,przepis robiony w mojej rodzinie od wielu lat -ciągle do niego wracamy,spróbujcie sami!

Składniki:
1 kg fasolki szparagowej
1 kg papryki
1 szkl.oleju
4 cebule
ok łyżeczki papryki ostrej(do smaku)
małe opakowanie ketchupu ostrego(nie całe)
sos chilli ostry w małej butelce(nie cały)
sól i pieprz

Przygotowanie:
Fasolkę obgotowujemy na pół miękko
Paprykę pokroić w paski ,cebulę w półplasterki i podsmażyć w szklance oleju,dodajemy fasolkę i po trochę ketchupu i sosu chilli (dodajemy tyle ,żeby nam odpowiadało smakiem,ja daje nie cały ketchup i niecały sos,bo lubię pikantną fasolkę ale nie za mocno,więc dodawajcie po trochę i próbujcie)doprawiamy solą i pieprzem.Wkładamy do słoików i pasteryzujemy 30 min od zagotowania, zostawiamy do wystygnięcia 
i na drugi dzień znowu pasteryzujemy 20 min od zagotowania
Smacznego!!



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję za każde zostawione słowo-pozdrawiam serdecznie i miłego dnia!!