Flickr Images

środa, 2 sierpnia 2017

Pasta na kanapki z kurczaka-w 5 min


Nie wiecie co zrobić z mięsem pozostałym z rosołu,lub z resztą pieczonego kurczaka???Potrawka się wam już przejadła,a szkoda żeby się zmarnowało.Mam dla was  pastę do chlebka z wykorzystaniem takiego właśnie mięsa-zrobisz ją w 5 min i jest naprawdę pyszna-można ją również wykorzystać jako farsz do jajek lub nadzienie do roladek z szyneczki -będzie super przekąska,lub po prostu podać ją na krakersach na imprezę-polecam!!

Składniki:
ok 20 dkg mięsa z rosołu lub pieczonego bez kości(może być kurczak,wołowina lub wieprzowina,za każdym razem będzie inny smak)
1 jajko ugotowane na twardo
łyżka majonezu
3 łyżki posiekanego szczypiorku
sól i pieprz

Przygotowanie:
Mięsko dajemy do miski,dodajemy ugotowanie jajko,majonez-rozdrabniamy blenderem,dodajemy szczypiorek i doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
Gotowe-Smacznego :)



2 komentarze:

  1. Oj Kasiul uwielbiam twoje przepisy! Ty weź otwórz jakąś restauracje błagam!!!

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję za każde zostawione słowo-pozdrawiam serdecznie i miłego dnia!!