Flickr Images

poniedziałek, 28 sierpnia 2017

Obiad w 5 min -jak za dawnych lat


Lubicie mortadelę??Wiem ,że na jej temat zdania są podzielone tak jak w przypadku parówek,ale to fajna propozycja jeśli potrzebujecie zrobić bardzo tani obiad i do tego błyskawicznie.Do tego ziemniaczki jakaś surówka i gotowe.Moje dzieci za nią przepadają.Robicie taką?Ja wiem ,że jak zrobię ją na obiad to na talerzach nic nie zostaje-a mam w domu dwa niejadki-więc muszę kombinować-polecam dla spróbować jak jeszcze nie robiliście!

Składniki:
mortadela
1-2 jajka
bułka tarta
olej do smażenia

Przygotowanie:
Mortadelę kroimy w plastry(ok 1 cm)
obtaczamy w roztrzepanym jajku i bułce tartej,smażymy na oleju na złoty kolor. 


1 komentarz:

  1. Nie przepadam za mortadelą, ale taką w panierce lubię i zdarza mi się ją przyrządzać na obiad.

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję za każde zostawione słowo-pozdrawiam serdecznie i miłego dnia!!