Flickr Images

środa, 2 listopada 2016

Ślimaczki z kapustą kiszoną i ciastem francuskim



Szybka przekąska,idealnie sprawdzi się na imprezy rodzinne lub Wigilię,na ciepło i na zimno,idealne do barszczyku-po prostu pyszne.....

Składniki:
opakowanie ciasta francuskiego,
500g kiszonej kapusty
duża cebula
kostka rosołowa,
kminek,majeranek,sól pieprz,
czarnuszka do posypania wierzchu
olej do smażenia

Przygotowanie:
Kapustę odcisnąć, obgotować w wodzie z kostką rosołową(lub bulionie),
Cebulę pokroić w kostkę i przyrumienić w rondelku,dodać kapustę,przyprawy i smażyć przez ok 10-15 min żeby nabrało smaku.
Ciasto francuskie rozwinąć,wyłożyć na nie kapustę na całej powierzchni i zwinąć jak roladę,pokroić na ok 1,5 cm kawałki i ułożyć na papierze do pieczenia,posypać czarnuszką.
Piec w 180 stopniach ok 15 min(aż się ładnie przyrumieni)
Smacznego :)

Zapraszam również na stronę Kobiece porady znajdziecie tutaj dużo fajnych i różnych tematów i porad 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję za każde zostawione słowo-pozdrawiam serdecznie i miłego dnia!!