poniedziałek, 28 listopada 2016

Śledzie w curry-w 5 min


kolejna odsłona śledzi-tym razem błyskawiczne do zrobienia,i naprawdę pyszne-polecam...


Składniki:
500 g matiasów w oleju
4 duże ogórki konserwowe
2 cebule
na zalewę:
3/4 szkl oleju rzepakowego
1 czubata łyżeczka curry
sok z 1/2 cytryny
2 łyżeczki cukru
1/2 łyżeczki mielonego pieprzu

Przygotowanie:
Matiasy kroimy w paski,cebulę w drobną kostkę,a ogórki w dużą koskę.
W miseczce mieszamy składniki zalewy mieszamy wszystko razem  i przekładamy do słoika na kilka godzin , żeby składniki się przegryzły 
Smacznego!!!


2 komentarzy

  1. Smakowałyby pewnie mojemu mężowi, bo uwielbia wszystko, gdzie dodaje się curry :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Pyszne śledzie - polecam.

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję za każde zostawione słowo-pozdrawiam serdecznie i miłego dnia!!