Flickr Images

poniedziałek, 25 kwietnia 2016

Jajka w wiosennej kołderce-lekkie i chrupiące



Uwielbiam jajka gotowane,i jak dla mnie to każda domowa impreza nie może się bez nich obejść,
dlatego  próbuje ciągle zrobić je inaczej,żeby się nie znudziły i każdy chętnie po nie sięgał.
Tym razem postawiłam na wiosenną wersję,bo uwielbiam nowalijki,
Jajka wyszły pyszne ,sprawdzą się również świetnie na śniadanko lub kolację,więc szczerze polecam !!!

Składniki:
10 jajek
mały jogurt grecki
3-4 łyżki majonezu
ząbek czosnku,
pęczek rzodkiewki,
pęczek szczypiorku,
ogórek zielony
sól,pieprz
sałata do dekoracji

Przygotowanie:
jajka gotujemy,obieramy i rozkrajamy na połówki,
układamy je na półmisku na liściach sałaty,
rzodkiewki kroimy w większą kostkę,ogórka również,szczypiorek siekamy,mieszamy to wszystko z majonezem i jogurtem,wciskamy ząbek czosnku,
doprawiamy solą i pieprzem do smaku.
sos wylewamy na jajka i dekorujemy resztką szczypiorku
i gotowe
mniam.....
Smacznego:)

3 komentarze:

  1. myślę, że i mnie takie danie przypadłoby do gustu, pyszne i zdrowe! ale przy największych chęciach nie mogę sobie wyobrazić "chrupiących" jajek, no, chyba, że w skorupkach :D

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Chrupiące są rzodkiewki i ogórek W sosie do jajek - pozdrawiam serdecznie

      Usuń
    2. Chrupiące są rzodkiewki i ogórek W sosie do jajek - pozdrawiam serdecznie

      Usuń

Dziękuję za każde zostawione słowo-pozdrawiam serdecznie i miłego dnia!!