piątek, 18 marca 2016

Pieczeń rzymska nadziewana sałatką jajeczną


Pieczeń rzymską bardzo lubię,często robię ją na obiad ,ale tym razem zrobiłam ją całkiem inaczej-nadziałam ją sałatką z jajek.wyszła naprawdę smaczna i całkiem inna-fajny pomysł na Wielkanoc






Składniki:
1 kg mięsa mielonego (ja używam łopatki)
2 ząbki czosnku
sól ,pieprz,majeranek, 
czerstwa bułka,
cebula,
4 jajka na tardo+jedno surowe
garść posiekanej pietruszki
łyżka majonezu,
100g  masła
bułka tarta

Przygotowanie:
bułkę namaczamy w wodzie lub mleku,odciskamy.Cebulę kroimy w kostkę szklimy na maśle.
Mięso mieszamy z bułką,surowym jajkiem,cebulą,przeciśniętym przez praskę czosnkiem.Doprawiamy solą,pieprzem,majerankiem,
Z foli spożywczej odcinamy prostokąt,posypujemy bułką tartą,wykładamy na to mięsną masę,formujemy prostokąt ok.20x30 cm.
Przygotowujemy farsz:
ugotowane jajka kroimy w kostkę,mieszamy z natką i majonezem,,doprawiamy solą i pieprzem.
Wykładamy na mięso


za pomocą foli spożywczej zwijamy roladę,dociskamy,przekładamy do keksówki wyłożonej papierem do pieczenia,


pieczemy w 180 stopniach 1 godzinę


Smacznego!!!



0 komentarzy

Prześlij komentarz

Dziękuję za każde zostawione słowo-pozdrawiam serdecznie i miłego dnia!!