Flickr Images

piątek, 29 stycznia 2016

Przysmak kanapkowy z boczku


Jak już wam pisałam ostatnio staram się nie kupować wędlin i ciągle robię swoje w domu-tym razem wypróbowałam nowy przepis- okazał się na prawdę pyszny,
Fajne w nim jest również to ,że zrobimy ją na prawdę szybko i jak tylko wystudzimy możemy wcinać na kanapce nie trzeba czekać-polecam pycha!! 
Zapraszam również po inne przepisy na wędliny domowe-znajdziecie je pod tą nazwą na pasku bocznym


Składniki:

- 1 kg chudego surowego boczku
- 5 jajek
- 5 łyżek bułki tartej
- 1,5 vegety
- sól, pieprz
- włoszczyzna
Przygotowanie:
Z włoszczyzny ugotować wywar, doprawić.
Boczek zmielić, dodać jajka, bułkę tartą i Vegetę. Dokładnie wymieszać.
Podzielić na dwie części, z każdej uformować walec, ułożyć na kawałku gazy i zwinąć. Końcówki gazy naciąć i zawiązać.
Włożyć do wywaru i gotować godzinę na małym ogniu.
Wyjąć ostudzić i zdjąć gazę.

Smacznego!!!



6 komentarzy:

Dziękuję za każde zostawione słowo-pozdrawiam serdecznie i miłego dnia!!