Flickr Images

środa, 9 września 2015

Szybkie koperty ze szpinakiem i fetą


co tu dużo pisać-przepysznie  i do zrobienia w kilka minut-a znika jeszcze szybciej,idealna przekąska na imprezę albo lunch do pracy-polecam!!!


SKŁADNIKI:
opakowanie szpinaku mrożonego (tylko żeby nie był rozdrobniony)
3-4 ząbki czosnku(do smaku)
opakowanie sera feta (kanapkowy)
2 opakowania ciasta francuskiego
jajko
sezam
sól pieprz 
łyżka oliwy
PRZYGOTOWANIE:
szpinak rozmrażamy,podsmażamy na oliwie chwilkę aż odparuje woda(jak się uda to odlejcie to będzie szybciej)
do szpinaku wyciskamy czosnek,dodajemy pokrojony ser,i dopiero doprawiamy bo feta jest słona,


ciasto rozwijamy ,kroimy na 12 kwadratów,na każdy nakładamy sporą łyżkę farszu


rogi zaginamy do środka i palcami lekko sklejamy


smarujemy rozbełtanym jajkiem,posypujemy sezamem i do pieca na 10 min w 200 stopniach z termoobiegiem-do zrumieniania


smacznego!!!!



5 komentarzy:

  1. Promujemy przepisy bloggerów. Może zechcesz dodać swojego bloga do naszego katalogu?
    http://katalogsmakow.pl

    OdpowiedzUsuń
  2. Kolejny fajny przepis! Super:) Uwielbiam Twój blog:)))

    OdpowiedzUsuń
  3. przepis super , skorzystam na pewno , małe pytanko a jaki czas bez termoobiegu ,,

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. bez termoobiegu daj trochę wyższą temperaturę o ok 20 stopni i czas wtedy jest taki sam,ja zawsze patrzę żeby były ładnie zrumienione-pozdrawiam serdecznie

      Usuń

Dziękuję za każde zostawione słowo-pozdrawiam serdecznie i miłego dnia!!