środa, 3 grudnia 2014

Mule -proste i szybkie do zrobienia


OSTATNIO ZNAJOMY PRZYNIÓSŁ MI MULE I PRZEPIS NA NIE
-PROSTE DO ZROBIENIA  I PYSZNE.

JADŁAM JE JUŻ NIE RAZ ALE ROBIŁAM PO RAZ PIERWSZY
LUBICIE OWOCE MORZA?
JAK TAK TO PODZIELĘ SIĘ Z WAMI SWOIM PRZEPISEM-MUSICIE SPRÓBOWAĆ KONIECZNIE

SKŁADNIKI :
MULE
1 CEBULA
2 ZĄBKI CZOSNKU
ĆWIARTKA MASŁA
SOK Z PÓŁ CYTRYNY
SÓL
PIEPRZ
3/4 SZKL.BIAŁEGO WINA
NATKA PIETRUSZKI

PRZYGOTOWANIE:
NA MASEŁKU W GARNKU PODDUSZAMY CEBULĘ POKROJONĄ W KOSTKĘ I WYCIŚNIĘTY CZOSNEK,JAK SIĘ TROCHĘ ZESZKLI TO WRZUCAMY OPŁUKANE MULE,PODLEWAMY WINEM I SOKIEM Z CYTRYNY,DOPRAWIAMY SOLĄ I PIEPRZEM,I DUSIMY TAK OK 15 MIN,AŻ WINO ODPARUJE,POSYPUJEMY NATKĄ PIETRUSZKI,NAJLEPIEJ PODAWAĆ Z PIECZYWEM CZOSNKOWYM
(JAK SIĘ JAKAŚ MUSZLA NIE OTWORZY -TO WYRZUCAMY-NIE JEMY)
SMACZNEGO!!!

1 komentarzy

  1. Chyba się jeszcze nie odważę, ale kto wie może kiedyś :)

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję za każde zostawione słowo-pozdrawiam serdecznie i miłego dnia!!