Flickr Images

środa, 19 listopada 2014

ZAPIEKANE NALEŚNIKI ZE SZPINAKIEM I SEREM PLEŚNIOWYM





PYSZNE ,SZYBKIE DO PRZYGOTOWANIA,
PIĘKNIE PACHNĄCE-ROZPŁYWAJĄ SIĘ W USTACH

SKŁADNIKI:

NA NALEŚNIKI:
OK 2SZKL. MLEKA
2 SZKL.MĄKI
2 JAJKA
KILKA ŁYŻEK WODY GAZOWANEJ

NA FARSZ:
SZPINAK W SOSIE ŚMIETANOWYM(NP.HORTEX)NIE ROZDROBNIONY
2 ZĄBKI CZOSNKU
SEREK CAMEMBERT
PIERŚ Z KURCZAKA
ŁYŻKA OLEJU DO SMAŻENIA

NA SOS:
ŚMIETANKA 30 %
1 KOSTKA ROSOŁOWA
OK.1 ŁYŻKA MĄKI

DODATKOWO 15-20 DKG SERA ŻÓŁTEGO

PRZYGOTOWANIE:
NAJPIERW ROBIMY NALEŚNIKI CZYLI MIESZAMY PODANE SKŁADNIKI I SMAŻYMY,
SZPINAK ROZMRAŻAMY I PRZESMAŻAMY NA PATELNI Z CZOSNKIEM
MIĘSKO Z KURCZAKA KROIMY W GRUBSZĄ KOSTKĘ ,PRZYPRAWIAMY I SMAŻYMY NA PATELNI

NA NALEŚNIKA NAKŁADAMY TROCHĘ SZPINAKU,TROCHĘ MIĘSKA I DWA PLASTRY CAMEMBERTA

NALEŚNIKA ZAWIJAMY W RULONIK I UKŁADAMY W NACZYNIU ŻAROODPORNYM


PRZYGOTOWUJEMY SOS,ŚMIETANKĘ WLEWAMY DO GARNKA ,DODAJEMY KOSTKĘ ROSOŁOWĄ,ZAGOTOWUJEMY,DODAJEMY ROZMIESZANĄ Z ODROBINĄ ZIMNEJ WODY MĄKĘ,MIESZAMY DOKŁADNIE ,JAK ZACZNIE GĘSTNIEĆ POLEWAMY SOSEM NASZE NALEŚNIKI,

POSYPUJEMY STARTYM ŻÓŁTYM SEREM I ZAPIEKAMY W PIEKARNIKU OK 20-25 MIN (AŻ SIĘ MOCNO ROZPUŚCI SER I TROCHĘ ZARUMIENI)W 180 STOPNIACH




I GOTOWE
SMACZNEGO!!!



2 komentarze:

  1. Wspaniale to wygląda,chyba się skuszę :)
    Pozdrawiam.

    OdpowiedzUsuń
  2. zarówno opis, jak i fotki są tak apetyczne, że będę musiała spróbować :) dziękuję za przepis :)

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję za każde zostawione słowo-pozdrawiam serdecznie i miłego dnia!!