czwartek, 29 maja 2014

RAFAELLO



PYSZNE CIASTO Z KOKOSOWĄ MASĄ,POSMAKUJE KAŻDEMU



SKŁADNIKI:
2X BISZKOPT:
5 JAJ0,
5 SZKL.CUKRU
0,5 SZKL.MĄKI PSZENNEJ
0,5 SZKL.MĄKI ZIEMNIACZANEJ
1 ŁYŻECZKA PROSZKU DO PIECZENIA
MASA:
0,5L MLEKA
2 ŻÓŁTKA
2 PŁASKIE ŁYŻKI MĄKI PSZENNEJ
2 KOPIASTE ŁYŻKI MĄKI ZIEMNIACZANEJ
1 SZKL. CUKRU
1 CUKIER WANILIOWY
1 KOSTKA MARGARYNY
20 DKG.WIÓREK KOKOSOWYCH



PRZYGOTOWANIE:
PIECZEMY DWA BISZKOPTY W DUŻEJ PODŁUŻNEJ BLASZCE:
BIAŁKA UBIJAMY NA SZTYWNO DODAJEMY ŻÓŁTKA I CUKIER,NASTĘPNIE MIESZAMY ŁYŻKĄ DREWNIANĄ Z MĄKAMI I PROSZKIEM
PIECZEMY W PODŁUŻNEJ BLASZCE W 180 STOPNIACH,25-30 MIN
MASA:
Z MLEKA,MĄKI,ŻÓŁTEK I CUKRU-UGOTOWAĆ BUDYŃ
MARGARYNĄ UTRZEĆ DODAJĄC PO TROCHĘ UGOTOWANY I WYSTUDZONY BUDYŃ
NA KONIEC DODAĆ WIÓRKI I WYMIESZAĆ MASĘ.
PRZEŁOŻYĆ DWA PLACKI MASĄ,ZOSTAWIĆ TROCHĘ NA WIERZCH,POSMAROWAĆ MASĄ ,MOŻNA RÓWNIEŻ POLAĆ POLEWĄ CZEKOLADOWĄ LUB TYLKO POSYPAĆ WIÓRKAMI
NAJLEPIEJ SMAKUJE JAK POSTOI KILKA GODZIN I ZMIĘKNIE
PROSTE I NAPRAWDĘ DOBRE CIASTO



0 komentarzy

Prześlij komentarz

Dziękuję za każde zostawione słowo-pozdrawiam serdecznie i miłego dnia!!