Flickr Images

piątek, 31 stycznia 2014

Żeberka w ketchupie

ŻEBERKA W KECZUPIE

WITAM SERDECZNIE I MAM DLA WAS ZUPEŁNIE INNY SPOSÓB NA ŻEBERKA,
BARDZO CZĘSTO GOSZCZĄ NA MOIM STOLE NIE TYLKO DO OBIADU ALE I NA RÓŻNYCH IMPREZACH I ŚWIĘTACH,PONIEWAŻ MOŻNA PRZYGOTOWAĆ JE WCZEŚNIEJ I POTEM TYLKO WSTAWIĆ DO PIEKARNIKA
SĄ NAPRAWDĘ REWELACYJNE!!
SKŁADNIKI:
1,5 KG ŻEBEREK WIEPRZOWYCH
0,5 SZKL.KETCHUPU ŁAGODNEGO
0,5 SZKL.OLEJU
0,5 SZKL.SOSU SOJOWEGO
3 ŁYŻKI DŻEMU BRZOSKWINIOWEGO
JEDNĄ STARTĄ NA TARCE CEBULĘ
1-2 ZĄBKI CZOSNKU 
PRZYGOTOWANIE:
ŻEBERKA KROIMY NA KAWAŁKI I GOTUJEMY W LEKKO OSOLONEJ WODZIE,OK 20 MIN OD ZAGOTOWANIA,


NASTĘPNIE W MISCE MIESZAMY RESZTĘ SKŁADNIKÓW 


I DO POWSTAŁEGO SOSU DAJMY UGOTOWANE WCZEŚNIEJ ŻEBERKA,


ODSTAWIAMY NA KILKA GODZIN DO LODÓWKI,NAJLEPIEJ NA NOC
PRZED PODANIEM PIECZEMY OK 30-40 MIN


I GOTOWE!!
PRAWDA,ŻE PROSTE?
A UWIERZCIE  MI ŻE SMAKOWI NIE OPRZE SIĘ NIKT...
SMACZNEGO!!

1 komentarz:

  1. Uwielbiam żeberka, ale jeszcze takich nie jadłam w najbliższym czasie muszę Twój przepis wykorzystać :)

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję za każde zostawione słowo-pozdrawiam serdecznie i miłego dnia!!