Flickr Images

wtorek, 21 stycznia 2014

Schab pod pierzynką ze szpinaku i żółtego sera

SCHAB POD PIERZYNKĄ ZE SZPINAKU I SERA
OSTATNIO CHCIAŁAM ZROBIĆ COŚ INNEGO NA OBIAD
,ŻEBY BYŁO SZYBKO I SMACZNIE
I WYMYŚLIŁAM TO DANIE-WYSZŁO SUPER  
I NA PEWNO ZROBIĘ JE JESZCZE NIE RAZ,
BO SCHAB WYSZEDŁ SOCZYSTY A SER ZE SZPINAKOWĄ MASĄ-BAJKA....

SKŁADNIKI:
-SCHAB BEZ KOŚCI W PLASTRACH
-SZPINAK MROŻONY ROZDROBNIONY
-2-3 ZĄBKI CZOSNKU
-SER ŻÓŁTY STARKOWANY NA TARCE
-ŚMIETANKA 30%
-PRZYPRAWA GIROS
-SÓL,VEGETA
PRZYGOTOWANIE:
SZPINAK ROZMRAŻAMY,I NA PATELNI SMAŻYMY AŻ ODPARUJE Z NIEGO WODA,DODAJEMY WYCIŚNIĘTY CZOSNEK I ŚMIETANKĘ ,CHWILĘ MIESZAMY AŻ ZACZNIE BULGOTAĆ




SCHAB UKŁADAMY W NACZYNIU ŻAROODPORNYM(U MNIE ZNALAZŁ SIĘ TEŻ KAWAŁEK PIERSI Z KURCZAKA,DLA MOJEJ CÓRCI-I MUSZĘ WAM POWIEDZIEĆ ,ZE SPOKOJNIE MOŻNA TEN PRZEPIS WYKORZYSTAĆ DO  TEGO MIĘSA,BO BYŁO RÓWNIE DOBRE),PRZYPRAWIAMY ODROBINĘ PRZYPRAWĄ DO GIROSA


ZALEWAMY MIĘSO NASZYM SOSEM I PIECZEMY W PIEKARNIKU ROZGRZANYM DO 180 STOPNI Z TERMOOBIEGIEM,LUB 200 BEZ TERMOOBIEGU OK 30MIN


PO TYM CZASIE POSYPUJEMY STARKOWANYM SEREM I ZAPIEKAMY JESZCZE OK 10 MIN,ŻEBY SIĘ ZRUMIENIŁ


I GOTOWE-PROSTE SZYBKIE I PYSZNE DANIE NA OBIADEK GOTOWE
SMACZNEGO!!!


5 komentarzy:

  1. Super przepis, lubię szpinak a inni mięso więc jakoś można dojść do kompromisu :) pozdrawiam

    OdpowiedzUsuń
  2. Super danie! To ja takie mężusiowi zrobię, tylko na piersi kurczaka! Mniam, narobiłaś mi smaku:)

    OdpowiedzUsuń
  3. Bardzoi smaczne:) Wypróbowałam i polecam.

    OdpowiedzUsuń
  4. Hiya very nice website!! Guy .. Beautiful .. Wonderful ..

    I will bookmark your website and take the feeds additionally?

    I'm glad to search out so many useful info here in the post, we need
    develop more techniques on this regard, thanks for sharing.
    . . . . .

    Take a look at my webpage - Smakołyki świata

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję za każde zostawione słowo-pozdrawiam serdecznie i miłego dnia!!